Adaçayı günümüzde en faydalı bitki çaylarından ve stres, boğaz ağrısı gibi birçok soruna çözüm sunuyor. Uykunuz kaçtı, olarak stresli bir gün geçirdiniz ve sizde artık denemek istediniz yapmanız gereken öncelikle adaçayını fazla tüketmeden, aşırıya kaçmadan kullanmak.

Gelelim Adaçayı Nasıl Hazırlanır sorusuna.

Taze Adaçayı için; 1,5 su bardağı su için 3 10-12 arası taze adaçayı yaprağı gerekirken kurutulmuş adaçayı için 2 kaşık ufalayarak kullanmanız yeterli olacaktır. Şimdi gelelim hazırlanış kısmına adaçayı hazırlanırken en dikkat edilmesi gereken husus adaçayını suyla beraber kaynatmamak. Suyumuz kaynadıktan sonra adaçayımızı ocağı kısarak yaklaşık 8 dakika demlenmesini sağlamalıyız. Eğer adaçayının tadından hoşlanmıyorsanız bir iki damla limon sıkarak veya 2 çay kaşığı bal ekleyerek güzel bir tat yakalayabilirsiniz. Adaçayının yanına zencefil gibi eklemeler yapılabilir ancak bu tansiyon için fazlasıyla tehlikeli olup en güzeli adaçayını yalnız ve biraz soğuduktan sonra tüketmektir.

Adaçayı hazırlarken mümkün olduğunda hazır almamak gerekir. Çünkü hazır olanlar yararını yitirmiş olabiliyor. En etkilisi her zaman taze adaçayı olup mümkün olduğunca sonra kurutulmuş ve en son bildiğimiz bir markanın ürününü kullanmalıyız. Eğer ki olarak hazır ürün kullanacaksanız da biraz daha suda kalmasında yarar var hele ki hastaysanız kesinlikle hemen oldu deyip çayımızı çıkartmamalıyız. Bu durumda çayımızın faydalarını biraz daha arttırabiliriz.

Dikkat etmeliyiz ki;

Adaçayı ne kadar faydalı olsa da hamileler, tansiyon ve kalp rahatsızlıkları olan çalışanları için tehlikeli olabilmektedir. Adaçayı fazla kullanımı durumunda kalp atış hızını arttırmaktadır. Unutmamalıyız ki sağlık her şeyden değerli ve her şeyin fazlası zararlı bu yüzden doğal bile olsa tükettiğimiz ürünleri kontrollü ve dengeli tüketerek daha uzun süreçte faydasını görebiliriz.