Genel

Beş çayına ferahlatan lezzet! En hızlı yapımıyla limonlu revani tarifi!

Misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli tatlılardan birisi olan limonlu revani, geleneksel lezzet seven herkesin yenilikçi tarifler deneme yönünde mutlu edecek olan bir seçenektir. Limon ve irmik ununun asil ve canlandırıcı tadı birleşerek ağzınızda gerçekten eriyen bir tatlı ortaya çıkarılmaktadır.

Limonlu revani tarifi ile ilgili detayları vermeden önce ihtiyacımız olan malzemeleri sıralayalım. Limonlu levani yapmak için ihtiyacınız olan şeyler:

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

Şerbet için:

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu


Yapılışı:

Yumurtaları ve toz şekeri bir kaseye alıp kabarıncaya kadar karıştırın. Daha sonra yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.

İrmik, un, kabartma tozu, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

Hazırlanan karışımı yağlanmış bir fırın tepsiye dökün ve daha önceden ısıttığınız 180 derece ayardaki fırında pişirin.

Revani tatlısını fırından çıkarınca dilimleyin ve üzerine şerbeti dökün.

Revani şerbeti: Şekeri ve suyu kaynatın ve koyulaşana kadar pişirin. Yarım limonun suyunu da ekledikten sonra birkaç dakika daha pişirin.

Misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu tatlı, geleneksel ve yenilikçi lezzetleri bir araya getiriyor. Limonun ferahlatıcı tadı ve ağızda eriyen tatlısı mutlaka tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Eğlenceli ve lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız bu limonlu reveniyi kesinlikle deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!