Genel

Kastamonu'nun efsane lezzeti! En pratik haliyle simit tiridi tarifi

Bayatlamış simitleri nasıl kullanabilirim diye merak ediyorsanız bu tarif tam size göre. 800'ü aşkın yemeğin yer aldığı Kastamonu'nun en meşhur lezzetlerinden birisi de simit tirididir. Kastamonu'ya özel meşhur simit tridinin tarifi haberimizde..

Ekmek, simit gibi bayatlamış ürünleri tüketmek ya da çöpe atmak yerine farklı şekilde değerlendirmek isteyenlere yönelik simit tiridinin tarifi hazırladık. Kastamonu bölgesinde yaygın olarak tüketilen simit tridi bayat simitlerin kemik suyu, kıyma, tereyağı gibi ürünlerle birleştirilmesiyle yapılıyor.

SİMİT TİRİDİ TARİFİ


Malzemeler:

1.5 Kastamonu simidi (bayat)

2-3 kepçe kemik suyu

3 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

3 yemek kaşığı baharatlarla karıştırılmış kıyma

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Hazırlanışı:

Sert simitleri elinizle küçük parçalara bölün. Simitleri sıcak kemik suyunda iyice ıslatın. Fazla suyu boşaltın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt serpin. Kıymalı harç karışımını yoğurdun üzerine dökün. Son olarak üzerine eritilmiş tereyağını dökün.

Afiyet olsun.