Haber Arşivi

Lezzetten çıldırtan arap dudağı keki tarifi! Bir yiyen bir daha isteyecek

Arap dudağı keki, ıslak bir kektir. MasterChef yarışmacıları bile bu pastanın kıvamına yetişemiyor. Bu pastayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Arap dudak keki, bir tür nemli çikolatalı kektir. Bu keki yapmak için ise 3 yumurtaya, 1 paket kabartma tozuna, 1 paket vanilyaya, 1 paket kakaoya, 1 su bardağı mısır özü yağına, 1 su bardağı şekere, 1 su bardağı süte, 1 paket bitter çikolataya ve una ihtiyacınız var. Kekin kıvamını korumak ve hamurun çok sertleşmesini önlemek için unu karışımın içine yavaş yavaş ekleyin. Hamurun akışkanlığı kekin nem içeriğini etkiler.


Kek fırından çıkar çıkmaz sosu hazırlayıp kekin üzerine gezdirin ve sıcak olarak dökün. Bu, sosun pastaya daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır.

Pastayı kestikten sonra çatalla delikler açarak sosun eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz. Pastayı yemeden önce buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Bu, sosun daha iyi emilmesini ve pastanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Bu ipuçlarını faydalı bulacağınızı umuyoruz! Umarız, Arap dudağı kekini çok seversiniz.