Fasulyelerin dağılmasını önlemek için fasulyeleri pişirirken birkaç damla limon sıkın. Şefler bu yöntemi 40 yıldır kullanıyor. Detaylar haberimizde...
KURU FASULYE PİŞİRİRKEN 1-2 DAMLA EKLEYİN, GAZA VE DAĞILMAYA KARŞI ÇIKIN
Fasulye severlere altın bir tüyo veriyoruz: Limon yöntemi! Birçok şefin kullandığı bu basit ama etkili fasulye pişirme yöntemiyle fasulye yemekleriniz daha lezzetli ve daha hafif olacak.
Kuru fasulyenin sırrını sizlere açıklıyoruz!
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan mükemmel fasulyeyi pişirmenin püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız?
En az 8 saat suda bekletilen fasulyeler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
Bekleme süresi dolduğunda fasulyelerin suyunu süzüp durulayarak işleme devam edebilirsiniz.
Bir diğer ve en önemli yöntem ise kuru fasulyeyi pişirirken tencereye 1-2 damla damlatmaktır. Bu sayede gaz üretmeyecek ve partiküller parçalanmayacaktır.
TENCEREYE 1-2 DAMLA EKLERSENİZ...
Öncelikle fasulyeleri ocaktan almadan önce, pişirme işlemi bittiğinde fasulyelere 2 damla limon suyu eklemeyi unutmayın. Limonun hafif asitliği fasulyenin lezzetini arttırır ve gazı giderir.
İkinci önerimiz ise dereotu! Biraz kimyon eklemek lezzeti artırır ve fasulyenin şişkinliğe neden olmasını önler.