Haber Arşivi

Mercimek çorbasının lezzetini beşe katlayan tüyo! İçine bir tutam atınca lezzet şöleni yaşatacak

Mercimek çorbası yaparken unutulmaması gereken lezzet sırları vardır. Bu tarifle yapılan mercimek çorbası daha öncekilerden daha lezzetli olacaktır.

Mercimek çorbası Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Besleyici ve lezzetli çorbalar yaparken akılda tutulması gereken birkaç şey vardır. İşte bu lezzetin bazı sırları..

Mercimek çorbasını lezzetli kılan baharatların arasında kimyon, kırmızı pul biber ve taze nane yer alır. Bu baharatları doğru bir şekilde kullanarak çorbanızın lezzetini daha da arttırabilirsiniz. Mercimek çorbasının kıvam kısmını ayarlamak için su miktarının doğru ayarlanması önemlidir. Çok az su çorbanın koyulaşmasına neden olur, ancak çok fazla su onu seyreltir.

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

1 yemek kaşığı un

1 adet havuç

½ yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

½ çay kaşığı kimyon

1 litre su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


Hazırlanışı:

Doğranmış soğanları bir tencerede kavurun. Unu ekleyip karıştırın. Kullanmak isterseniz domates salçası ekleyin. Küp doğranmış havuçları ve mercimeği ekleyip suyu ekleyin. Havuçlar yumuşayınca çorbayı blendera ekleyin. İstenirse karabiber, tuz, kimyon da ekleyebilirsiniz. Kıvamı fazla ise biraz su ekleyebilirsiniz.

Sosu bir tencerede hazırlayın ve yemeye hazır olduğunuzda kaseye dökün.

Mercimek çorbası püf noktaları:

Mercimekleri bol suyla yıkayın. Tavuk suyu veya et suyu kullanmak daha da lezzet katacaktır. Eğer baharatlı yiyecekleri seviyorsanız bol miktarda kırmızı pul biber kullanmanızı öneririz. Un yerine patates de kullanabilirsiniz.