Yediden yetmişe herkesin seveceği tarif geldi. Pırasalı börek davet sofraların olmazsa olmazı haline gelirken bol malzemeli kısa sürede hazırlayabileceğiniz tarif haberimizde yer almaktadır. Pırasalı börek malzemeleri ve yapılışı...
PIRASALI BÖREK
Malzemeler:
- Yarım kilogram pırasa
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş peynir
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Yufka
HAZIRLANIŞI
Pırasalar güzelce yıkanarak ince şekilde doğranır. Tavaya sıvı yağ ve pırasalar alınarak kavrulma işlemine geçilir. Rendelenen peynir, maydanoz eklenerek karıştırılır. Bir kase içerisinde süt, yumurta, yoğurt, margarin ve kabartma tozu karıştırılarak serili yufkanın üzerine sürülür. Hazırlanan pırasalı iç harcı yufkanın üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılarak fırın tepsisine bakılır. Önceden ısıtılan 180 derece fırında börekler kızarana kaar pişirilir. Afiyet olsun.
PIRASALI BÖREK
Malzemeler:
- Yarım kilogram pırasa
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş peynir
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Yufka
HAZIRLANIŞI
Pırasalar güzelce yıkanarak ince şekilde doğranır. Tavaya sıvı yağ ve pırasalar alınarak kavrulma işlemine geçilir. Rendelenen peynir, maydanoz eklenerek karıştırılır. Bir kase içerisinde süt, yumurta, yoğurt, margarin ve kabartma tozu karıştırılarak serili yufkanın üzerine sürülür. Hazırlanan pırasalı iç harcı yufkanın üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılarak fırın tepsisine bakılır. Önceden ısıtılan 180 derece fırında börekler kızarana kaar pişirilir. Afiyet olsun.