"Kabaklı Sütlaç?" Bu sorulara cevap verecek tarifler arayanlar için geleneksel Türk yemeğinin enfes bir versiyonunu sizler için hazırladık. Kabaklı sütlaç, doğranmış kabak ekleyerek klasik sütlacın tarifine lezzet katmanın harika bir yoludur. Bu lezzetli tatlıyı hazırlama adımları çok basit.
KABAKLI SÜTLAÇ TARİFİ
Malzemeler:
1 kilogram balkabağı
6 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı buğday unu
Hazırlanışı:
Balkabağını soyun ve küp şeklinde kesin.
Sütü derin bir tencerenin içine koyun ve kaynatın. Süt kaynayınca balkabağını ekleyin ve kabak yumuşayana kadar pişmesini sağlayın. Kabak piştikten sonra tencereyi ocaktan alın.
Kabakları blenderdan geçirin ve pürüzsüz kıva elde edene kadar iyice ezin.
Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte sütlaçları pişirin. Pürüzsüz bir karışım oluşana kadar pirinç ve unu biraz sütle karıştırın.
Karışımı tencereye ekleyip sürekli karıştırtırın ve pişirmeye devam edin. İçerisine şekeri ekleyin, karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.
İstenilen kıvama ulaşınca ocaktan alın ve bir kaseye dökün.
Soğuyunca servis yapın. Tarçın veya hindistan cevizi serpin ve keyfini çıkarın.