Tatlı yaparken en çok karşılaşılan sorunlardan biri de yumurta kokusunun tatlının içinde kalmasıdır. Bu, özellikle kek ve levani gibi hamur işi tatlılar için çok karmaşık olabilir. Fakat, bu sorunu çözebilmek adına bazı basit hilelere başvurarak yumurta kokusundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Öncelikle yumurtaların oda sıcaklığında dinlenmesine izin vermek önemlidir. Oda sıcaklığındaki yumurtaların karıştırılması daha kolaydır ve genellikle tatlılara dahil edilir. Bu yumurta kokusunu azaltacaktır.
Daha sonra yumurta ve şekeri iyice çırpmak önemlidir. Yumurtaları ve şekeri mikserle 5-10 dakika karıştırıp yumurtaların nefes almasını sağlayın. Bu, tatlıyı daha kabarık hale getirecek ve yumurta kokusunu azaltacaktır. Un ve kabartma tozunu elemek de önemlidir. Un ile kabartma tozunu eleyerek karıştırmanız daha homojen karışım elde etmenizi sağlayacak ve tatlınızın yumurtamsı tadını azaltacaktır. Son olarak fırını önceden ısıtmanız ve tatlının pişme süresine dikkat etmeniz gerekiyor. Fırınınızı önceden ısıtmanız tatlınızın eşit şekilde pişmesine yardımcı olacaktır. Tatlıyı fazla pişirmemeye dikkat edip yumurta kokusunu da en aza indirebilirsiniz. Yumurta kokusunu ortadan kaldırabilir ve daha lezzetli efsane tatlılar yapabilirsiniz.
Daha sonra yumurta ve şekeri iyice çırpmak önemlidir. Yumurtaları ve şekeri mikserle 5-10 dakika karıştırıp yumurtaların nefes almasını sağlayın. Bu, tatlıyı daha kabarık hale getirecek ve yumurta kokusunu azaltacaktır. Un ve kabartma tozunu elemek de önemlidir. Un ile kabartma tozunu eleyerek karıştırmanız daha homojen karışım elde etmenizi sağlayacak ve tatlınızın yumurtamsı tadını azaltacaktır. Son olarak fırını önceden ısıtmanız ve tatlının pişme süresine dikkat etmeniz gerekiyor. Fırınınızı önceden ısıtmanız tatlınızın eşit şekilde pişmesine yardımcı olacaktır. Tatlıyı fazla pişirmemeye dikkat edip yumurta kokusunu da en aza indirebilirsiniz. Yumurta kokusunu ortadan kaldırabilir ve daha lezzetli efsane tatlılar yapabilirsiniz.