Haber Arşivi

Yufka böreğini unutturacak enfes milföy böreği tarifi! Bu yöntemle bulut gibi kabarıyor

Misafirlerinize ne yapacağım derdinden kurtulacaksınız! İşte milföy böreği! Detaylar haberimizde.

Milföy böreği pratik pişirme yöntemleri ve lezzeti nedeniyle sofraların vazgeçilmezlerindendir. Ancak lezzeti arttırmak adına başka ipuçlarına da bakmanız gerekebilir. İşte lezzetli milföy böreği yapmanın bazı ipuçları!

PATATESLİ MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

Mayısdanoz

Yumurta

İki diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Soğan

Zeytinyağı

Patates

Biraz süt

Milföy


Öncelikle soğanları doğrayın. Tencereye zeytinyağını dökün. Yağ ısınınca soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulurken sarımsakları soyup ezin ve tencereye ekleyin. İsterseniz daha sonra çıkartabilirsiniz. Mayısdanozu saplarından ayırıp ince ince kıyın. Kıyılmış patateslere ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin ve sütü dökün. Ayrıca kızarmış soğanı da ekleyin. Bu sayede karışımı yapabilirsiniz. Tepsinin tabanını ve kenarlarını iyice yağlayın. Bir kat milföyü ikiye bölün. Hazırlanan harcı tek parça halinde yerleştirin. Daha sonra kenarları gerektiği gibi kapatın. Hamurun yüzeyine sürmek adına yumurta aklarını ve sarılarını karıştırıp biraz su ekleyin. Daha sonra bu karışımı hamurun üzerine yayın. Bir tutam susam tohumu ile süsleyin. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirmeniz yeterlidir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.