Yumurta her tariflerde kullanılan besin olurken yüksek besin değerine sahiptir. Kahvaltılardan tatlılara, tatlılardan köftelere kadar yumurta kullanılırken bazen sarısı ve beyazı ayrı olarak tercih edilir. Beyazı tüketiyorsanız sizlere yumurta beyazı ile yapılan tarifler haberimizde yer aldı.
YUMURTA BEYAZI İLE HAZIRLANAN LEZZETLER
Acıbadem kurabiyesi içeriğinde hem yumurta hem de yumurta beyazı yer alır.
Mandalinalı mini pavlovalar hem şık hemde hafif tatlı olarak tercih edilen mini tarif içerisinde yumurta akı kullanılır. Mevsimine göre ise meyveler eklenir.
Sade Parzivan içerisinde yumurta akını barındırırken yaygın olarak marzipan yer alırken temelinde ise ak, pudra şekeri ve badem tozu yer alır.
Royal icing, yumurta beyazı ve şekerle yapılan bir sostur. Bu kremamsı doku, kurabiyelerin üzerinde donarak süslemeye yardımcı olur. Renklendirerek kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz.
Coco kurabiye hindistan cevizi severlerin favori lezzeti olurken çikolata ile sunumu gerçekleşir.
Edirne mutfağının sevilen tarifi kallavi kurabiyesi, antep fıstığı ve safranın birleşmesiyle meydana gelir. Çay ve kahve saatlerini zenginleştiren tariftir.
Makaron renkli bisküvilerler hazırlanırken Fransız tatlısı olarak bilinir. İçerisinde ise yalnızca yumurta beyazı yer alır.